parga vakantie

Ben jij helemaal gek op stranden en lig je het liefst 24/7 in het zonnetje aan het water? Dan is een Parga vakantie misschien wel een geweldig idee voor jou. De gemeente Parga ligt vol met prachtige stranden. Bekende voorbeelden hiervan zijn Valtos Beach, Lichnos Beach en Alonaki Fanariou Beach. Voor de mensen die van winkelen houden, is Valtos Beach een goede optie. Mensen die liever even de rust opzoeken, kunnen het best naar Lichnos Beach gaan. Alonaki Fanariou Beach is meer een strand waar de natuurliefhebbers onder ons terechtkunnen. 

Valtos Beach

Valtos Beach is een langgerekt strand rond Parga. Op het strand zelf bevinden zich ook hotels, waardoor je er eventueel ook zou kunnen overnachten. Achter het strand staat het vol met olijfboomgaarden. Aan de zuidkant van het strand bevindt zich een trap waarmee je een kasteel, maar ook winkelstraatjes bereikt. Na een bezoekje aan het strand zou je dus ook nog even kunnen winkelen.

parga vakantie

Lichnos Beach

Lichnos Beach is een strand wat grenst aan een heldere, blauwe zee. Om bij dit strand te komen, zul je eerst nog een lange wandeling door de olijfbomen moeten doorstaan. Toch is deze lange wandeling het zeker waard. Je zal uitkomen bij een schitterend strand met veel rotsen eromheen. In deze rotsen liggen grotten verscholen waar je eventueel ook heen zou kunnen gaan. 

Alonaki Fanariou Beach

Alonaki Fanariou Beach is een strand grenst aan smaragdgroen water. Het is omringd door kliffen die volledig bedekt zijn met planten. Het strand is vooral populair onder volwassenen en jongeren. Voor kleine kinderen is het niet echt geschikt. Dit komt omdat het een rotsachtig gebied is en de bodem van het water dus vol ligt met gesteenten. Als je de keuze maakt om naar dit strand te gaan, zorg er dan vooral voor dat je je schoenen aanhoudt in het water.