Hoe regel je een erfenis?

Het regelen van een erfenis, heet ook wel een verklaring van erfrecht.

Nabestaanden hebben het al erg zwaar na het overlijden van een belangrijk persoon in hun leven, dus het regelen van een erfenis heb je op dat moment al helemaal geen zin in. Gelukkig kan je hiervoor een notaris inschakelen. Een notaris zorgt ervoor dat de erfenis netjes geregeld wordt. Het enige wat de nabestaanden en of derde partijen moeten doen is het aanvragen van een notaris. Door middel van dit artikel hopen we jou meer informatie te geven over zo’n erfenis akte.

Wat is een erfenis akte?

Een erfenis akte bevat informatie over:

  1. Wie de erfgenamen zijn van de overleden persoon in kwestie
  2. Of de overleden persoon in kwestie een testament heeft achtergelaten
  3. Wie de bevoegdheid heeft om de nalatenschap af te wikkelen

Door het laten maken van zo’n akte wordt het duidelijk wie waar recht op heeft en wat de wensen zijn van de overledene in kwestie.

Het aanvragen van een verklaring van erfrecht kan gedaan worden door een familielid. Dit is vaak de partner of kind. Als de persoon geen familie meer heeft, is er vaak een testament gemaakt door de persoon om toch de erfenis na te laten aan een persoon.

Om een verklaring van erfrecht aan te vragen heb je een aantal dingen nodig zoals, een overlijdensakte, kopie van het testament en gegevens van al de erfgenamen.

Door dit artikel is het hopelijk duidelijker geworden wat een notaris voor jou kan doen tijdens het maken van een verklaring van erfrecht en hoe je dit regelt.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*