zorgverzekering

Een zorgverzekering kiezen in 2021? Daar betalen we in 2021 nadrukkelijk meer voor. Op een na alle verzekeraars gooiden de premies aanzienlijk omhoog. Alleen Besured deed dat niet. Die verzekeraar biedt in 2021 een goedkopere premie aan. In 2020 rekende Besured nog 115,25 euro, voor 2021 echter wordt gewerkt met een bedrag van 114,85 euro.

Zekur biedt de goedkoopste zorgverzekering

De goedkoopste zorgverzekering in 2021 is de budgetpolis van Zekur met een maandelijks bedrag van 105,95 euro. De duurste verzekering is die van de Amersfoortse. Voor een restitutiepolis betaal je namelijk 147,95 euro. Daarmee is het verschil tussen de goedkoopste en de duurste verzekering liefst 42 euro per maand. Reken maar eens uit hoeveel dat op jaarbasis is. Daar kun je leuke dingen mee doen.

zorgverzekering

Restitutiepolis van Menzis de duurste van de grote vier

Er wordt binnen de wereld van de zorgverzekeraars vaak gesproken over de grote vier. Daarmee wordt gedoeld op CZ, Menzis, VGZ en Zilveren Kruis. Als we de grote vier onder de loep nemen dan zien we dat bij CZ alle drie de zorgverzekeringen duurder geworden zijn. Een jaar eerder verraste CZ nog door de premies van de drie zorgverzekeringen goedkoper aan te bieden. Menzis vraagt zeven euro meer voor een restitutiepolis en zes euro neer voor een naturapolis. De restitutiepolis van Menzis is daarmee de duurste van de grote vier. VGZ werd 4,50 euro duurder per maand en biedt de goedkoopste naturapolis van de grote vier. De beide polissen die Zilveren Kruis aanbiedt werden beide vijf euro duurder, de naturapolis steeg met drie euro per maand.