Een SFTP server is een server waardoor meerdere mensen op een beveiligd platform informatie kunnen uitwisselen. FTP heeft hetzelfde doel, maar er zit wel verschil tussen deze beide soorten servers. Mensen die gebruik maken van deze servers, vinden FTP vaak sneller werken dan SFTP. Daarnaast gebruik je bij FTP een SSH-poort en begint het adres met SFTP. Als je voor je bedrijf een server moet aanschaffen, dan wordt aangeraden om een FTP server aan te schaffen. Deze server is over het algemeen namelijk sneller dan de SFTP server. 

Een FTP server, wat kun je hier mee?

Met een FTP server heb je de mogelijkheid om bestanden met een beveiligd protocol door te sturen naar andere computers. Veel grote bedrijven maken gebruik van deze server, maar ook voor kleinere bedrijven wordt het aangeraden om deze server aan te schaffen. Met deze server heb je namelijk de mogelijkheid om meerdere bestanden te delen. Daarnaast gaat dit ook erg snel en hoef je je daarom geen zorgen te maken over de FTP server. 

Een SFTP server aanschaffen

Naast dat je de mogelijkheid hebt om een FTP server aan te schaffen, heb je ook de mogelijkheid om voor een SFTP server te kiezen. Dit kan ook een erg handige server zijn voor veel bedrijven. Met deze server kun je namelijk veel doen. Zo heb je de mogelijkheid om bestanden te delen met andere servers. Door de SFTP zal het delen van deze bestanden volledig beveiligd zijn waardoor je geen problemen hebt met de SFTP server. Veel bedrijven maken gebruik van deze server en vinden het een zeer nuttige en fijne server om mee te werken. Als jij op zoek bent naar een goede server, dan wordt het ten zeerste aangeraden om de SFTP server te installeren. Met de SFTP server krijg je geen problemen en daarom kun je jaren doorwerken met de SFTP server. 

Zijn servers gevaarlijk voor je laptop?

Servers zijn zeker niet gevaarlijk voor je laptop. Wel is het van belang om enkel een server aan te schaffen die je echt nodig hebt. Het is dus niet de bedoeling om zomaar willekeurige servers aan te schaffen. Als je dit wel doet, kan het voorkomen dat je problemen krijgt met de computer. Ook kan het voorkomen dat je bij een onbetrouwbare provider servers neemt. Dit kan in zo’n geval zeker problemen veroorzaken. Om dit te voorkomen, is het erg handig om te zoeken naar een betrouwbare provider waarbij jij de servers aan kunt schaffen.

Wat kun je doen met een server?

Wat je met een server kunt doen is erg verschillend per server. Zo heb je bij een aantal servers de mogelijkheid om privé op het internet te zitten. Het is daarom erg moeilijk te zeggen wat je nu precies met een server kunt doen. Er zijn simpelweg te veel mogelijkheden om dit duidelijk uit te leggen. Wanneer je een server aanschaft, is het wel verstandig om goed op te letten. Zo voorkom je namelijk dat je problemen krijgt met de server.